Skip to main content

Proiectul „Metamorfoza” – despre curajul de a te reinventa

Lăcrimioara Mezei
7 iunie 2021
Premierea din etapa a doua a proiectului

Am încheiat încă un proiect, pe cât de special și complex, pe atât de drag sufletului meu. Un proiect cu siguranță unic în țară, “Metamorfoza Kapo”, în cadrul căruia un grup de 27 de persoane și-au dat un „reset” total, s-au “reinventat”, au căutat să ajungă la cea mai bună versiune a lor, au îmbrățișat schimbarea autentică, dinspre interior(prin ședințe de consiliere, psihoterapie individuală, terapie de grup și workshopuri tematice) spre exterior, unde schimbarea a fost posibilă prin sprijinul colegilor de proiect, adevărați profesioniști, care s-au focusat pe sănătate, condiție fizică, nutriție, stil vestimentar:

  • Kinga Sebestyen – Trainer Coordinator, Distributor CEO Kangoo Jumps
  • Dr Alin Iova – medicină generală, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportivă
  • Dr Dorina Maria Fărcaș – medic primar recuperare medicală, medicină fizică și balneologie
  • Dr Olivia Ligia Burtă – medic primar – medicină de laborator, Conferențiar Universitar
  • Beatrice Leahu – psiholog, consiliere comportament alimentar și nutriție
  • Dr Radu Sărăndan – Medic homeopat și Trainer NLP
  • Olivia Popovici – Fashion sales manager, consilier imagine și stil vestimentar

Si pentru că spuneam că schimbarea autentică începe dinspre interior, am organizat atât ședințe individuale, cât și de grup. Ședințele individuale au fost personalizate, întrucât am combinat psihoterapia, coachingul, consilierea parentală și profesională. Astfel, am început schimbarea prin îmbunătățirea relației cu propria persoană, de unde de fapt, le hrănim și pe celelalte relații semnificative. Probabil o provocare pentru oricine, să înveți cum să te raportezi la propria persoană, la emoțiile dificile, mai apoi cum să te privești în oglindă, cu acceptare și iubire față de părțile pe care până atunci nici nu le puteai privi, când și cum să te cântărești, cum să identifici motivul care te duce înspre frigider și multe alte lucruri care au “dezactivat” pilotul automat prin care se făceau lucrurile înainte.

În întâlnirile de grup am continuat ceea ce în paralel se întâmpla în ședințele individuale, adică o rescriere a poveștii. Ateliere motivaționale, de dezvoltare personală, ateliere despre relația de cuplu, despre relația părinte-copil, ateliere pentru dezvoltarea inteligenței emoționale, a celei relaționale, tehnici de terapie psihosomatică, întâlniri de teambuilding, acestea sunt doar câteva din temele prin care pas cu pas s-au schimbat destine, relații și semnificații. Cele care au parcurs alături de mine această frumoasă călătorie, au înțeles că stiloul se află în mâna lor, iar paginile goale ale vieții lor își așteaptă povestea scrisă…chiar de ele, autori ai propriului destin. Să știi cum să folosești acea putere interioară, cu siguranță îți deschide un întreg Univers de posibilități!Cred că este una dintre cele mai de folos ustensile pe care am încredințat-o în aceste luni fiecărei participante.

Iată cum descriu trei dintre fetele participante această experiență:

“După întâlnirile avute cu Lăcri Mezei am realizat că de fapt eu sunt chiar o învingătoare, că deja sunt alt om, care pot din ce în ce mai mult. Este greu ca după ani întregi în care nu am fost atentă cu persoana mea să trec pe primul loc. Schimbarea a fost bine primită de cei din jurul meu… pot spune că acest proiect ne-a schimbat modul de viață. Cum mă simt acum? Mă simt bine în corpul meu. Mă bucur de fiecare zi, știu să mă organizez mult mai bine. Nu mai am reacții de impuls, analizez situația și încerc să găsesc cea mai bună soluție. Au fost niște luni minunate, în care am învățat un lucru foarte important: „nimic nu este imposibil”. Am reușit ce nu am reușit în ultimii 14 ani. Nu cred că numărul de kilograme date jos este cea mai mare realizare obținută de mine în acest proiect, ci faptul că am învățat cum pot să mă pun pe mine pe primul loc fără a-mi neglija familia.” – I.C.


“Consider că nimic nu e întâmplător în viață și am ajuns să o cunosc pe Lăcri într-un moment în care chiar aveam nevoie de ajutor, pot spune că a fost omul potrivit la locul potrivit. Viața mea s-a schimbat în bine, ședințele individuale și de grup m-au ajutat foarte mult să-mi găsesc acel echilibru,să mă valorizez pe mine, să conștientizez că eu sunt cea mai importantă persoană(fără a fi egoistă),să mă iubesc și să accept viața și destinul așa cum este de la Dumnezeu și să mă bucur de fiecare clipă și zi din viața mea.” – G.M.


“Cu sprijinul tău, încet…încet…am reușit să dau jos greutatea ce-mi apăsa sufletul. Cred că atunci când iei în greutate, este ca și cum acel strat de grăsime ne-ar putea proteja la propriu de lumea exterioară. Trebuie să ne înfruntăm amintirile dureroase și să ne împăcăm cu trecutul. Numai așa putem face curat în suflet. Am reascultat melodia Courage to Change și m-am regăsit în acele versuri. Am să prețuiesc și am să pun în suflet toate momentele. Până nu experimentezi și nu simți pe propria piele…nu înțelegi anumite cugetări…cum ar fi aceea că…nu este importantă destinația, ci călătoria până la destinație. Mulțumim, Lăcri!Ești ca un far în noapte!Ai HAR!Mi-ai luminat viața! Dumnezeu să te binecuvânteze, să-ți dea sănătate și putere să aduci lumina în viața cât mai multor oameni!” – D.P.


Eu le mulțumesc tuturor acestor persoane care au demonstrat ce înseamnă curajul, voința și încrederea că uneori…suntem la o decizie distanță de o viață complet diferită. Le-am dedicat la finalul proiectului, în cadrul premierii, melodia “Courage to change”(pe care am folosit-o și în cadrul unui exercițiu-ancoră pentru folosirea limbajului corpului pentru a schimba emoțiile) și aș spune că a devenit imnul reușitei lor din acest proiect.

Închei cu recunoștință și admirație pentru toate aceste persoane minunate care mi-au oferit încrederea de a le însoți în această călătorie a devenirii lor.

Workshop tematic
Training motivațional
Festivitatea de premiere de la finalul proiectului

Alte articole

| Lăcrimioara Mezei |

Mâncarea-un “refugiu”?

Azi mi-am propus să ne oprim puțin la relația cu mâncarea și la felul cum ajungem să ne găsim “refugiul” în mâncare, pe scurt. 🍪🍫
| Lăcrimioara Mezei |

Trăiești sau exiști?

Sunt la peste 2500 m altitudine și mă gândesc la tine, cel ce urmează să îmi citești gândurile. Nu îmi propun să îți fiu azi un ghid motivațional, nici să îți tulbur (prea tare) liniștea. : ) Vreau doar să te provoc să cauți răspunsul în liniștea și intimitatea gândurilor tale…oare simți că trăiești cu adevărat?Care a fost momentul în care ai simțit că te conectezi cu propria persoană?Unde erai, cum ai reușit asta? Reușești să îți urmezi visul?L-ai descoperit?

| Lăcrimioara Mezei | ,

CREATING CONNECTION – Workshop despre relația de cuplu

CREATING CONNECTION – Workshop despre relația de cuplu
ro_RORomanian
× WhatsApp